Valborg

En traditionsenlig Valborgsmässoafton i Karlsvik startar numera med en After Work / Before Fire – Middag. Där man vid 17-tiden kan äta en god mustig soppa eller kanske en ”het” chili. Menyn varierar från år till år.

Kl 19.00 tänds brasan av Karlsviks egen ”tändkarl” Hasse ”Stinget” Lundberg. Under flammornas dån och hettan från elden ljuder lite senare på kvällen ljuva toner från Karlviks egen Valborgskör. Alla som vill är med och sjunger och det brukar vara ett mycket uppskattat arrangemang med många stämmor som bidrar. Under många år var det Roffe som ledde Valborgskören och det var många bybor som var oroliga för att det skulle vara slutsjunget när Roffe och dragspelet flyttade från Karlsvik. Men Lasse S tog över stafettpinnen med bravur så nu sjungs det vidare runt brasan till allas stora förtjusning.

Många utflyttade före detta Karlsviksbor återvänder till byn just på Valborg för att delta i den speciella stämning som råder här den kvällen. Efter brasan bjuder KIF på pubafton som brukar hålla på långt in på småtimmarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...